...
boekhouder overstap

10 signalen dat het tijd is voor een overstap naar een nieuwe boekhouder!

Herken je dit?

• Je boekhouding vormt een constante bron van stress.
• Je hebt het gevoel dat je teveel betaalt voor de diensten die je krijgt.
• Je boekhouder is niet proactief en je moet overal zelf achteraan bellen.
• Je hebt geen goed gevoel bij je boekhouder en je mist vertrouwen.

Dan is het tijd voor een overstap!

Welke 10 signalen wijzen erop dat het tijd is om van boekhouder te veranderen? Onderstaand lees je ze allemaal, mét tips over hoe je een overstap soepel kan laten verlopen.

1. Het ontzorgt niet voldoende
Hoewel de boekhouding is uitbesteed blijkt dit niet voldoende te ontzorgen. Je blijft met veel vragen en onduidelijkheden zitten en moet daarbij nog veel te veel zelf doen.

2. Ontevredenheid over service
Service blijkt vaak niet vanzelfsprekend en wordt daarbij ook nog eens in rekening gebracht.

3. Responsetijd
Even snel een vraag stellen leidt vaak tot lange wachttijden. Er zijn geen korte efficiënte lijnen.

4. Onvoldoende transparantie
Gebrek aan transparantie over tarieven, kosten en de financiële gezondheid van je bedrijf kan leiden tot wantrouwen en ongemak.

5. Gebrek aan heldere communicatie
Onvoldoende communicatie en updates van de huidige boekhouder leiden vaak tot frustratie en onzekerheid over de financiële situatie van het bedrijf.

6. Prijs-kwaliteitverhouding
Er wordt teveel betaald voor de diensten in verhouding tot de geleverde kwaliteit.

7. Technologische achterstand
Traditionele boekhouders die vasthouden aan achterhaalde werkmethodes. Dit is vaak duurder en biedt minder snel inzicht in jouw cijfers. Daarnaast is jouw administratie niet papierloos.

8. Gebrek aan advies
Een goede boekhouder fungeert niet alleen als administratief ondersteuner, maar biedt ook waardevol advies en begeleiding om je bedrijf financieel gezond te houden en te laten groeien.

9. Boekhouding niet up-to-date
Vaak zijn er achterstanden op administratiekantoren waardoor de boekhouding pas wordt bijgewerkt als de druk het hoogst is. Dit is na afloop van ieder kwartaal als de omzetbelasting moeten worden ingediend.

10. Flexibiliteit
Boekhouders die niet meebewegen met de klant creëren vaak afstand onderling met alle gevolgen van dien.

Overstappen naar een nieuwe boekhouder kan de oplossing zijn. Wij bij Parkstad Administratie & Advies vinden het namelijk een slimme keuze om je boekhouding uit te besteden en het is zonde als je dan niet krijgt wat jij als ondernemer verdient en mag verwachten waarvoor je betaalt. Wij zijn van mening dat het jou moet ontzorgen en uiteindelijk meer oplevert dan dat het jou kost.

Wil jij overstappen van boekhouder? Deze stappen kunnen je helpen bij het kiezen van een betrouwbare nieuwe boekhouder voor jouw financiën en het overstapproces makkelijker maken.

Het kiezen van een nieuwe boekhouder

Houd rekening met de volgende zaken:

– Boekhouder of accountant?
In sommige gevallen is je onderneming verplicht een accountant in te schakelen. Meestal is een boekhouder meer dan voldoende, en een stuk goedkoper.

– Boekhouder van toen of van nu?
Traditionele boekhouders houden vaak vast aan achterhaalde methodes van werken. Dit kan nadelig zijn voor efficiëncy (hogere kosten), je administratie is wellicht niet papierloos, de communicatie is vaak onduidelijk en de lijnen zijn niet kort.
Moderne boekhouders zijn vooruitstrevend op het gebied van technologie, automatisering en communicatie. Ze zijn hierdoor vaak klanten beter van dienst, tegen een beter tarief.

– Groot administratiekantoor of klein administratiekantoor?
Een klein administratiekantoor is vaak persoonlijker en weet exact wat er speelt in jouw bedrijf. Vaak hoef je zaken maar één keer uit te leggen en je hebt meestal met één persoon te maken, zodat je niet alles twee keer hoeft uit te leggen.
Een groot administratiekantoor zet vaak in op ‘grotere’ klanten, maar heeft ook kleinere klanten die mee in de grote molen gaan. Dit kan soms wat minder persoonlijk zijn.

– Hoe wordt de administratie bijgehouden?
Is dit realtime, maandelijks of achteraf na ieder kwartaal? Is dat laatste het geval, dan heeft dat in de meeste gevallen niet de voorkeur.

– Reviews
Goede reviews zijn altijd positief. Bedenk echter wel, dat dit niet de enige graadmeter is. Reviews op websites worden vaak alleen getoond als ze positief zijn.

– Kennismaking
Kennismaking kan op diverse manieren: email, telefonisch, teams of face-to-face.
Een klik en goed gevoel is vaak een van de belangrijkste graadmeters.

Overstappen van boekhouder: zo werkt het

Boekhouding overzetten
Een goed administratiekantoor kan dit gemakkelijk voor je regelen. Samen met de huidige boekhouder wordt er gezorgd voor een zorgeloze overstap. Zo kun jij door met de dagelijkse gang van zaken. Parkstad Administratie & Advies zal alles in de cloud verwerken en daarbij gebruik maken van de gelegenheid om zaken efficiënter en inzichtelijker in te delen. De kans is namelijk groot dat jouw bedrijf de inrichting van toen is ontgroeid. Wij doen niet alleen het noodzakelijke, maar alles in jouw belang met het oog op de toekomst.

Afronden werkzaamheden
Voor een goede overdracht is het van groot belang dat jouw huidige boekhouder eerst alle zaken goed afrondt. Je nieuwe boekhouder kan je exact aangeven wat dit specifiek is. Daarbij is het zinvol om hier een deadline aan te koppelen die haalbaar is en waar je op kan terugvallen.

Sit down and relax
Verder hoef jij niks te doen!

Wil jij de overstap maken naar een nieuwe boekhouder en ben je benieuwd naar Parkstad Administratie & Advies? Neem vrijblijvend contact met ons op of plan een kennismaking in. Wie weet zijn we de perfecte match voor elkaar!

Jouw succes is onze drive!

Vragen of ideeën? Neem contact met ons op www.parkstadadministratie.nl gevestigd in Brunssum.

We werken in de regio Parkstad Limburg, waaronder plaatsen als Heerlen, Kerkrade, Brunssum, Landgraaf, maar ook in Sittard, Geleen, Stein en de omliggende gebieden.

Scroll naar boven
Chat openen
Bedankt dat je contact met ons opneemt via WhatsApp. Hiermee geef je automatisch toestemming voor het gebruik van het telefoonnummer dat aan jouw WhatsApp-account  is gekoppeld.